Bespaar kosten voor liftonderhoud met deze 5 tips

Bespaar kosten voor liftonderhoud met deze 5 tips

Goed liftonderhoud van groot belang

Ben jij ooit weleens stil komen te staan in een lift? Dan weet je dat dit echt geen pretje is. Ook wanneer dit je nog nooit is overkomen, kun je je vast wel inbeelden hoe claustrofobisch een dergelijke situatie zou zijn. Gelukkig kun je met periodiek liftonderhoud zulke vervelende situaties voorkomen. Maar wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren bij een liftonderhoud? In dit blog lees je de 5 tips die absoluut uitgevoerd moeten worden om jouw lift goed werkend te houden. Lees dit blog nu snel verder!

Controleer onderdelen regelmatig

Het is belangrijk om bepaalde onderdelen van de lift frequent te controleren. Ondanks de lange levensduur van een lift kunnen er wel bepaalde onderdelen sneller slijten dan de rest. Het is verstandig om deze onderdelen goed in de gaten te houden. Wees daarom op tijd om dergelijke slijtage in een vroegtijdig stadium op te kunnen sporen. Wordt dit niet regelmatig gedaan? Dan is de kans op gebrekkig onderhoud, slechte smering en defecte onderdelen groot. Dit kan gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

Originele onderdelen

Is er een onderdeel van de lift toe aan vervanging? Let er dan op dat alleen nieuwe originele onderdelen gebruikt worden. Zoek niet naar goedkopere alternatieven, de kans op snelle slijtage of een defecte lift is hierbij groot. Ga goed na waar jouw onderdelen vandaan komen en schakel deskundigen in om je te helpen.

Houd software up to date

In jouw lift wordt er ook gebruik gemaakt van software, net zoals bij andere apparaten moet dit software van tijd tot tijd upgedate worden. Let er dus op wanneer er een update beschikbaar is en schakel experts in wanneer je hier zelf geen kennis van hebt. Oude software kan fouten of kwetsbaarheden krijgen en dat kan tot ongewenste situaties leiden.

Gebruik van de juiste smeermiddelen

Wanneer je de lift veel gebruikt is het ook belangrijk om de juiste smeermiddelen in te zetten. Voorkom slijtage en laat jouw lift optimaal werken! jouw lift is namelijk voorzien van een smeerspons die een constante smering geeft aan de spindel. Het gebruik van de juiste middelen is van belang om een goede werking te garanderen. Tijdens een onderhoudsbeurt moet dit worden gecontroleerd en worden aangevuld.

Uw lift wordt onderhouden conform de voorschriften

Een lift moet onderhouden worden via bepaalde richtlijnen. Een lift moet dus worden gecontroleerd zoals alle traditionele liften. Schakel daarom alleen een professioneel bedrijf in dat goede recensies heeft en voorkom gevaarlijke situaties. Wil je graag meer weten over liftonderhoud? Zet jouw vragen dan in dit contactformulier, wij beantwoorden deze met alle plezier.