Thuisondersteuning

Thuisondersteuning

Ins & outs van thuisondersteuning in Groningen

Ben je bekend met het fenomeen thuisondersteuning? Thuisondersteuning is bedoeld voor mensen met, veelal, een verstandelijke beperking of psychische gevoeligheid. Maar in het algemeen is thuisondersteuning in Groningen er voor iedereen die min of meer vastloopt in zijn of haar leven. Hieronder geven we de ins & outs van thuisondersteuning, zodat je straks weet wat het inhoud en welke voordelen het biedt.

Wat is thuisondersteuning?

De hulp die iemand van 18 jaar of ouder krijgt bij thuisondersteuning in Groningen is in de eerste plaats gericht op het vergroten van de eigen kracht en het ontwikkelen van zelfstandigheid. Zoals de naam al aangeeft, krijgt iemand in zijn of haar eigen huis thuisondersteuning. Met een vaste begeleider wordt de zorgvraag van de cliënt in kaart gebracht. Deze begeleider helpt ook met het opstellen van de persoonlijke doelen.

Begeleiding op 8 leefgebieden

Thuisondersteuning werkt altijd met een persoonlijk begeleidingsplan. Dat plan is gericht op acht leefgebieden. Dit zorgt voor structuur en overzicht tijdens de thuisondersteuning. En het maakt het werken aan concrete doelen voor de cliënt mogelijk. Die 8 leefgebieden zijn:

  • Huisvesting
  • Financiën
  • Praktisch functioneren
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Lichamelijk functioneren
  • Dagbesteding
  • Zingeving

1 vaste begeleider

Bij thuisondersteuning in Groningen komt er een begeleider bij de cliënt thuis langs. Tijdens zo’n huisbezoek komt dus steeds dezelfde hulpverlener op bezoek. Dit maakt het werken aan je persoonlijke doelen binnen de 8 leefgebieden een stuk makkelijker. Met een vaste begeleider leer je sneller overleggen. En met één persoon kun je beter een vaste structuur en duidelijkheid inbouwen.

Zelfredzaamheid op nummer 1!

Bij thuisondersteuning ligt de focus zeker niet op beperkingen die iemand heeft. De hulpverlener kijkt samen met de cliënt naar de mogelijkheden. Het doel van thuisondersteuning is het vergroten van de eigen kracht; het stimuleren van zelfstandigheid en zelfredzaamheid om lekker te kunnen meedraaien in de maatschappij.

Meer weten? Laat je bericht achter op ons contactformulier en we sturen het direct door naar de thuisondersteuning in Groningen.