Voordeel EcoVadis-oplossing voor bedrijven

Voordeel EcoVadis-oplossing voor bedrijven

De voordelen voor uw bedrijf

Als u duurzaam wil ondernemen (MVO) dan is het wel prettig als uw leveranciers dat ook doen. Anders blijft er van uw goede bedoeling en streven naar een betere wereld niet veel over. Om geen roepende in de woestijn te worden, is daarom EoVadis in het leven geroepen: een samenwerkingsplatform waarmee bedrijven de prestaties op het gebied van duurzaamheid kunnen evalueren van hun leveranciers, gespreid over 150 sectoren en 110 landen. Maar wat is nu feitelijk het voordeel van deze EcoVadis-oplossing voor bedrijven? En in het bijzonder: Welk voordeel biedt het voor uw bedrijf? We vertellen er hieronder meer over.

Waarom EcoVadis voor u?

Bedrijven laten zich door EcoVadis evalueren, omdat de stakeholders ernaar kunnen vragen. En zeker bij aanbestedingen, vooral vanuit overheden, wordt die vraag steeds sterker. Gelukkig snijdt het mes hier aan twee kanten. Door deze evaluatie krijgt u zelf ook veel meer inzicht in uw MVO-praktijken. Voor bedrijven die EcoVadis gebruiken, biedt dat een viertal interessante voordelen. We noemen ze hieronder.

  1. Begrijpen: EcoVadis geeft feedback over de MVO-praktijken in uw bedrijf op vier vlakken (milieu, maatschappij, ethiek en leveringsketen). U krijgt inzicht in hoe uw organisatie op deze 4 vlakken scoort. En u kunt de resultaten vergelijken met uw concurrenten.
  2. Communiceren: met het EcoVadis-rapport in de hand kunt u de stappen aantonen die u neemt op het gebied van MVO.
  3. Verbeteren: met behulp van de EcoVadis-scorekaart kunt u prioriteiten bepalen op plaatsen waar verbetering mogelijk of nodig is. Bovendien kunt u uw verbeteringsplannen direct online beheren, met klanten delen en er feedback op krijgen.
  4. Bijwerken: als u uw MVO-prestaties continu wil verbeteren, kunt u elk jaar een Eco-Vadis-evaluatie laten uitvoeren.>/li>

Meer informatie

Wij hopen dat hiermee uw vraag over waarom EcoVadis voldoende is beantwoord. Wilt u reageren op dit blog? Stuur ons dan een bericht met uw opmerkingen via het contactformulier.