Het belang van een NVM-makelaar wordt steeds belangrijker

Het belang van een NVM-makelaar wordt steeds belangrijker

Waardestijgingen

Het afgelopen jaar is de waarde van vele woningen gestegen. De vraag naar woningen overstijgt het aanbod. Dit leidt dan ook tot veel dynamiek op de woningmarkt. Als een woning bijvoorbeeld op de markt komt, krijgt deze al snel vele bezichtigingen. Hierdoor verwisselen woningen in een korte tijd van eigenaar. Ook merken wij dat dat de verkoop van tussenwoningen snel is. Daarnaast merken wij ook dat andere woningtypes steeds sneller worden verkocht dan vroeger.

Voorheen werd de markt gedomineerd door kopers

Als we terugkijken op de markt, merken wij waar voorheen kopers de markt domineerde, de verkopers nu dominant zijn. Zij hebben namelijk als verkoper een sterkere onderhandelingspositie dan die van de kopende partij. Dit wordt onder andere veroorzaakt doordat het woningaanbod beperkt is. Ook zijn de rentes laag en zijn er vele potentiĆ«le kopers. Een makelaar is dan ook zeer belangrijk als tussenpartij. Wanneer de makelaar een goed beeld heeft van wat de kopers willen en wat voor een aanbod er is, dan kan de makelaar prima werken om te bemiddelen in het vinden van een woning. Hierin is het dus zeer belangrijk dat mensen hun woonwensen laten weten aan de NVM-makelaar. Maar waar vindt u zo’n goede NVM-makelaar? Wij hebben het voorwerk al voor u uitgevoerd en kwamen uit bij een makelaar in Oss en omgeving. Deze makelaar is Huizenier Makelaardij.

Nieuw kabinet

Vele makelaars geven aan dat zij hopen dat een nieuw kabinet zorgt voor meer nieuwbouw. Dit is namelijk zeer belangrijk voor de starters op de woningmarkt. Want voor starters is het best lastig op de woningmarkt. Door een beperkt aanbod van woningen en een snelle stijging van prijzen, wordt hun droom van een eigen huis moeilijk. Zoals u merkt staan de verkopende partijen sterk in hun schoenen waarbij de onderhandelingspositie van kopende partijen achteruit gaat.