Betaalbaar een onderneming starten

Betaalbaar een onderneming starten

Het starten van een onderneming

Heeft u definitief besloten om een onderneming te beginnen? Dan wilt u vast en zeker weten wat hier allemaal bij komt kijken. U krijgt vragen over waar en hoe u moet beginnen. En natuurlijk komt daar ook het financiële plaatje bij kijken. Gaat u echt definitief beginnen? Dan moet u zich ook inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Wanneer u zich hier inschrijft, is het een vereiste dat u een vestigingsadres heeft. Een privé adres behoort dan tot de mogelijkheden. Maar u kunt natuurlijk ook een kantoorpand huren en dit als vestigingsadres gebruiken.

Het inschrijven van uw onderneming

Niet alle ondernemers hebben grote financiële mogelijkheden wanneer zij een onderneming starten. In eerste instantie willen veel ondernemers de kosten beperkt houden. U wilt namelijk niet veel uitgeven aan de inrichting van een kantoor, personeel en de huur van een pand. Een mogelijkheid is dan om ervoor te kiezen om uw privé adres als vestigingsadres aan de Kamer van Koophandel op te geven. Hierdoor komt u echter voor uw klanten minder professioneel over. Daarnaast komt ook alle zakelijke post op dit adres binnen, waardoor u altijd bezig bent met uw onderneming. Zou u graag zakelijk en privé willen scheiden? Dan is er een andere mogelijkheid. U kunt namelijk een zakelijk vestigingsadres afnemen bij een aanbieder hiervan. Een voorbeeld van een goede aanbieder is ADD Business Point.

Professioneel overkomen

Natuurlijk is een privé adres de goedkoopste oplossing om u mee in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Echter zitten er hier ook nadelen aan verbonden. Zo wordt het voor u moeilijk om zakelijk en privé gescheiden te houden. Daarnaast komt u naar uw klanten minder professioneel over met een onderneming die is ingeschreven op een privé adres. Het is dan ook aan te raden om hierin een middenweg te zoeken. Zo kunt u een postadres afnemen die u ook gebruikt als uw zakelijk adres.

Wat de mogelijkheden zijn van een vestigingsadres

U kunt niet alleen bij een aanbieder van vestigingsadressen uw onderneming als vestigingsplaats opgeven. Het is namelijk ook mogelijk om bij de aanbieder tijdelijk gebruik te maken van de kantoorruimtes en vergaderruimtes die deze panden hebben. Het is daarnaast mogelijk om hier uw post binnen te laten komen en deze digitaal naar u te laten verzenden. Zoals u merkt biedt een zakelijk vestigingsadres afnemen vele mogelijkheden voor u als ondernemer. Maak ook een weloverwogen keuze uit de verschillende aanbieders van vestigingsadressen.