Veel achterdeuren in Nederland zijn slecht beveiligd

Veel achterdeuren in Nederland zijn slecht beveiligd

Slechte beveiliging

Voor een inbreker in Nederland is het bij veel huizen in Nederland een “koud kunstje” om huizen binnen te dringen. De reden hiervoor is dat 9 van de 10 deuren zeer slecht beveiligd zijn. Het overgrote deel van de sloten zijn namelijk al binnen drie minuten open te breken. Dit blijkt uit cijfers van de Nationale Inbraakpreventie Weken.

Het is voor een inbreker makkelijk om binnen te komen

Ondanks dat vele mensen netjes de achterdeur op slot draaien en deze op het nachtslot doen, is het toch zeer makkelijk om voor een inbreker via de achterdeur binnen te komen. Zo denken de bewoners dat ze er alles aan hebben gedaan om inbrekers buiten te houden. Want ze hebben immers de achterdeur netjes op slot gedaan. Echter is een nachtslot niet afdoende om inbrekers buiten te houden. Dit werd dan ook gemeld door Coen Staal die voorzitter is tijdens de Nationale Inbraakpreventie Weken.

De cijfers

Uit de cijfers blijkt dat het aantal inbraken aan het dalen zijn. Waar in 2012 meer dan 91.000 inbraken gemeld werden, zijn het er in 2016 minder, namelijk 55.000. Uit de cijfers blijkt dat de meeste inbraken gedaan worden via de achterdeur. De reden hiervoor is dat op meer dan de helft van de deuren het zogenaamde cilindertrekken uitgevoerd kan worden. Zelfs deuren met een stalen veiligheidsbeslag kunnen al binnen enkele minuten worden opengebroken. Door een stalen schroef in de cilinder te schroeven en daarop druk uit te oefenen, breekt deze in het midden af.

Laat uw achterdeur goed beveiligen

Om te voorkomen dat inbrekers via uw achterdeur inbreken, is het aan te raden om de nodige maatregelen te treffen. Hiervoor kunt u een slotenmaker benaderen. Maar hoe vindt u nu een goede slotenmaker? Wij gingen op onderzoek uit en vergeleken verschillende slotenmakers. Uit alle slotenmakers die wij vergeleken, vonden wij Slotenmaker Jansen. Dit is een slotenmaker die uw achterdeur zo kan beveiligen, dat het inbrekers buiten houdt. Wij hopen er met dit blog aan bij te dragen dat Nederland haar achterdeuren beter beveiligt. Hierdoor worden inbrekers buiten gehouden.