Verschillende soorten paardenboxen

Verschillende soorten paardenboxen

Paardenboxen voor koude temperaturen

Het weer is nu nog lekker warm buiten. Uw paarden kunnen de weide in en genieten van de ruimte die ze krijgen. Maar, over een paar maanden wordt het alweer winter. Wanneer het koud is, kunt u uw paarden niet hele dagen buiten laten. Ze zullen dan naar binnen moeten. Om uw paarden binnen ook comfortabel te houden, kunt u een paardenbox plaatsen. In deze blog geven wij u verschillende soorten paardenboxen, zodat u uw paarden weer veilig naar binnen kunt doen deze winter.

Wat is een paardenbox?

Een paardenbox is een grote ruimte bestaande uit vier (deels) dichte wanden. Het is bedoeld voor het verblijf van één paard. Het voordeel van een paardenbox is dat u uw paarden eenvoudig individueel kunt verzorgen. Ook biedt een paardenbox de ruimte voor paarden om zich te kunnen draaien, op te staan of te liggen. U kunt zowel binnen als buiten paardenboxen plaatsen.

Verschillende groottes

U kunt paardenboxen in verschillende groottes krijgen. Het is heel belangrijk dat u geen te kleine paardenbox aanschaft, want dan heeft uw paard niet genoeg bewegingsruimte. Er wordt een minimale afmeting van 3.5 bij 3.5 meter aanbevolen.

Paardenbox met uitloop

U kunt er ook voor kiezen om uw paardenbox te voorzien van een uitloop. Dit is handig wanneer uw paard niet de weide in kan. Een uitloop is een deels overdekte ruimte waar één of meer paarden vrij in kunnen bewegen.

Paardenbox op maat

Wilt u er zeker van zijn dat uw paardenbox groot genoeg is zodat uw paard vrij kan bewegen? En wilt u zelf uw paardenbox inrichten zoals u dat wilt? Dan kunt u paardenboxen van Wikobox aanschaffen. Deze paardenboxen worden op maat gemaakt, zodat ze volledig kunnen voldoen aan uw wensen.

Wilt u meer weten over paardenboxen? Neemt u dan contact met ons op!