Waarom moet ik grondverf gebruiken voor mijn verfklus?

Waarom moet ik grondverf gebruiken voor mijn verfklus?

De redenen waarom uw altijd grondverf moet gebruiken

De vraag stellen, is hem beantwoorden. Tenminste, dat geldt in ieder geval voor deze kwestie: Grondverf, ook wel primer genoemd, is een must voor elke verfklus, maar veel mensen weten niet waarom. Dat vertellen we u graag in dit blog. Handig om even te lezen, want dan weet u over twee minuten waarom het handig, of zelf noodzakelijk is om grondverf te gebruiken voordat u gaat schilderen.

Belangrijkste reden om grondverf te gebruiken

Grondverf zorgt ervoor dat de lak die u uiteindelijk gaat gebruiken aan het oppervlak gaat hechten. Zo voorkomt u dat de verf loslaat en gaat afbladderen. Het helpt ook bij het afdichten van vlekken die er al waren voordat u begon met schilderen, zoals vuil of roest. Als u uw muren of deuren niet in de grondverf zet, kunnen er allerlei dingen gebeuren wanneer u verf aanbrengt op de muren of deuren. Denk hierbij aan ongelijkmatige dekking en kleurverschillen waar grondverf zou moeten zitten.

Wat doet grondverf?

Grondverf is een basislaag van verf. Het zorgt er niet alleen voor dat de uiteindelijke verf- of laklaag zal hechten aan het oppervlak. Het verzorgt ook de duurzaamheid en het kleurbehoud van uw eindproduct. Door een primer te gebruiken voordat u gaat verven creëert u een langdurige afwerking en houdbaarheid. U kunt grondverf gebruiken op elk type hout, metaal of andere oppervlakken, zolang ze maar schoon en droog zijn

Betere hechting, minder lak nodig

Grondverf zorgt ervoor dat alle soorten verf, zoals latex, acryl, olieverf of verf op waterbasis, gelijkmatig dekken. Dit zorgt ervoor dat er uiteindelijk minder lagen verf nodig zijn. Zo bespaart u verf en tijd. U hebt misschien niet het gevoel dat u een primer nodig hebt als u er eerder een laag hebt aangebracht. Dat is een misvatting: omdat vroegere lagen broos kunnen worden en loslaten waardoor een nieuw laklaag niet goed hecht.

Grondverf kopen

Conclusie: bespaar niet op uw verfklus door grondverf achterwege te laten. Het is belangrijk om primer te gebruiken voordat u begint met schilderen. U kunt grondverf kopen bij een verfspecialist bij u in de buurt, of online vanuit het comfort van uw eigen huis. We wensen u veel succes met uw schilderklus.

Heeft u goede schilder ervaringen zónder grondverf? Wij zijn benieuwd hoe u dat gedaan heeft/. Vertel ons uw geheim via het contactformulier hier op de website.